Dňa 21.septembra 2021 naša spoločnosť s vyše 100 ročnými skúsenosťami  oficiálne uviedla do prevádzky závod na výrobu našej solárnej strešnej krytiny Generon. Spoločnosť tak urobila ďalší krok k odhodlanej podpore hospodárskeho rastu a udržateľnej budúcnosti.

 

Ako zodpovedný výrobca, okrem spokojnosti zákazníkov, spoločnosť Terran vždy myslela na ochranu životného prostredia. Keďže udržateľnosť sa stáva čoraz neoddeliteľnejšou súčasťou každodenného života ľudí, spoločnosť sa snaží ísť pozitívnym príkladom pre toto odvetvie.

Solárne škridly Terran Generon sa doteraz vyrábali v továrni v meste Bóly, bolo však potrebné rozšíriť výrobnú kapacitu. Unikátny špecializovaný závod na solárne škridly Generon otvoril maďarský minister financií Mihály Varga.

„Je pre nás obrovskou pýchou, že môžeme vyrábať už na šiestej automatickej výrobnej linke práve naše solárne škridly Generon. Naše rozhodnutie založiť závod sme postavili na bezproblémovom servise rastúcich požiadaviek trhu. Ekonomické ukazovatele a spätná väzba od zákazníkov tiež naznačujú, že sme na dobrej ceste. Našim cieľom je nechať každoročne z výrobnej linky zísť najmenej 200 tisíc kusov Generonu, ďalej zvýšiť konkurencieschopnosť produktu a nainštalovať čo najviac solárnych strešných škridiel na výrobu zelenej elektriny. “ – hovorí p. Attila Gódy, generálny riaditeľ spoločnosti Terrán Tetőcserép Gyártó Kft.

V okolitých krajinách už prebieha mapovanie trhov a základ uvedenia Generonu na trh.

Solárna škridla Generon je v súčasnosti jedinečným vývojom na medzinárodnej úrovni a pokiaľ je nám známe, je to jediný komerčne dostupný solárny panel integrovaný do strešnej krytiny. Jeho jedinečnosť spočíva v tom, že jeho začlenením strecha nepostrehnuteľne získava okrem pôvodnej ochrannej funkcie aj úlohu využívania zelenej energie. To je obzvlášť dôležité pre našich zákazníkov, pretože vzhľad, estetika a vplyv ich domova na životné prostredie ich bude sprevádzať počas celého života.

Ďalšie informácie o solárnych škridlách Generon nájdete na https://generon.sk.