Vývoj betónového príslušenstva, ktorý sa začal v roku 2020,  je na konci. Po pozitívnom ohlase odvetrávacích škridiel pri plochých typoch produktov, ktoré zabezpečili homogénny, jednoduchý obraz a moderné architektonické riešenie, uvádzame na trh odvetrávacie škridle pri vlnitých typoch produktov, ktoré zabezpečujú nové a moderné riešenie odvetrávania strechy.

Nové odvetrávacie škridly inštalované v dostatočnom počte zvýšia životnosť strešnej konštrukcie a komfort podkrovia, ako aj estetický vzhľad strechy, a to bez výrazných dodatočných nákladov.

Na čo slúžia odvetrávacie škridle?

Odvetrávacie škridle sa používajú na odvetrávanie vzduchu vo vetraných strešných konštrukciách. Umožňujú ľahký pohyb vzduchu pod strechou a neohrozujú nepohyblivosť škridiel na hraniciach strešnej konštrukcie. Musí byť zabezpečené vetranie každej medzikrokvovej časti strechy, preto môže byť potrebné umiestniť vetracie škridle aj pozdĺž nárožia.

Prečo je nový typ odvetrávacích škridiel lepší?

Okrem toho, že splynú so strešnou krytinou a tým pádom je strecha estetickejšia a komplexne vypracovaná, nevedú vyššie požiadavky na materiál k výrazným dodatočným nákladom, pretože nové výrobky sú lacnejšie a znižuje sa počet základných škridiel potrebných na pokrytie strechy. Môžete si tak kúpiť výrobok s lepším pomerom ceny a kvality, ktorý ponúka inovatívne riešenie, ktoré zabezpečí správne vetranie strechy a krajšiu, estetickejšiu strechu pre vašu rodinu.

Vďaka väčšiemu, celkovému prierezu vetrania je nové prevetranie strechy z hľadiska technického obsahu tiež lepšie a modernejšie ako iné riešenia bežne používané na trhu.

Na čo si dávať pozor?

Napríklad na strechu s rozlohou 158 m² bolo potrebné nainštalovať 24 starých odvetrávacích škridiel, zatiaľ čo na strechu je potrebných 70 nových odvetrávacích škridiel! Tento príklad je založený na budove s rozmermi 10×10 m, so sklonom strechy 40 stupňov a 50 cm presahom odkvapu, pokrytej škridlami Rundo.

Výrobcom odporúčané množstvo odvetrávacích škridiel:

  • V prípade rodiny výrobkov Terran Synus:
    • 3 ks/10m2 (pôvodné odvetrávacie škridle 1,5ks/10m2),
    • alebo minimálne 2 ks na bežný meter hrebeňa
  • Pre rodiny výrobkov Terran Danubia, Vlčanka a Coppo 2018:
    • 4,5 ks/10m2 (pôvodne odvetrávacie škridle 1,5ks/10m2),
    • alebo minimálne 3 ks na bežný meter hrebeňa
  • Pre rodiny výrobkov Zenit a Rundo:
    • 4,5 ks/10m2 (pôvodne odvetrávacie škridle 1,5ks/10m2).
    • alebo minimálne 3 ks na bežný meter hrebeňa